Ska det vara katt eller hund?

cat-and-dog-775116_960_720Vid valet av att ha en katt i hemmet handlar det oftast om valet mellan katt eller hund. Då kan vi fråga oss vad som är bäst. Ska det vara en katt eller ska det vara en hund? Det hela beror naturligtvis på ditt intresse och din tid. Det finns de som bara kan tänka sig att vara ägare av en hund, och det finns de som bara kan vara ägare av en katt. Här handlar det då mest om intresse och vilket djur som du egentligen älskar. Det finns dock många andra aspekter som påverkar detta val. En av de största faktorerna är var du bor och hur mycket plats du har. Att äga en hund kräver oftast större plats än att äga en katt, om det nu inte handlar om en av de minsta hundarterna.

När du väljer att vara ägare av en hund handlar det också om att du måste ha den extra tid som krävs för att ta hand om detta husdjur. Här behöver hunden rastas. Med det menas att du måste gå ut med din hund cirka tre gånger per dag för att den ska kunna uträtta sina behov och få den motion som den behöver. Har du tid med detta samt att du även vill lägga de extra pengar som det ligger i att ha en hund på utrustning och mat, samt har ett hundintresse är förmodligen valet lätt.

Är du som oss på skonhetens.se kommer du att välja en katt i alla lägen. Här får du också mer tid över till annat, och blir inte lika låst vid ditt husdjur. Tänk dock på att det är likadant med katten. Den låser sig inte vid dig, och den kommer inte att försöka förstå dig. Det är du som måste förstå katten och de signaler som den ger dig för att det ska bli en underbar tid tillsammans.

Oavsett om du väljer hund eller katt är det viktigt att du har både tid, viljan till omsorg och ekonomin att ge ditt kommande husdjur ett bra liv. Behöver du ta ett sms-lån, mer fakta om dessa snabblån här, redan för att finansiera inköpet av djuret, då har du förmodligen inte den ekonomiska trygghet som krävs för att ta hand om djuret heller, och därför råder vi dig att vänta med köpet tills du sparat ihop tillräckligt för att ha råd med ditt kommande husdjur.

Det är ju inte bara inköpet av djuret som kostar, lägg på utgifter för utrustning, hälsokontroller, vaccineringar och rutinbehandlingar hos veterinär samt försäkring så får du ett hum om vad det kostar att vara djurägare. Här är en jättebra artikel om vad det på ett ungefär kostar att ha en katt.