Kattens funktion i hemmet

cat-1046544_1280Idag är det många som har katter i hemmet. Det beror mycket på att det är mindre jobb med att ha en katt än vad det är att ha en hund. De valen som då fanns när du gick till djuraffären var ormar, fåglar, katter eller ett akvarium. Valet blev då enkelt eftersom du ville ha ett djur som dina barn kunde leka och lära sig ta hand om på ett mjukt och socialt sätt. Det är en av de funktioner som en katt kan fylla i hemmet. Här blir katten som en familjemedlem, och är oftast med precis överallt där dina barn leker sina lekar.

En annan funktion som katten kan fylla är som ett sällskapsdjur för alla de som bor ensamma. Här handlar det både om yngre och äldre människor, men det är kanske för de äldre som denna funktion mest fyller sitt behov. Att bli ensam på ålderns höst kanske inte alltid är så lätt, men med en katt i hemmet kan detta på något sätt bli enklare. Här brukar det uppstå en kontakt mellan katt och människa som verkligen skapar glädje, och fyller det tomrum som annars skulle vara mycket stort och tungt att leva med. Här blir katten ett stöd i det sociala livet för många människor.

Efter detta kommer vi till ytterligare en funktion som ger katten mycket av det liv som den verkligen är skapad för. Katten är ett rovdjur, och vad är då bättre än ett liv på landet? Här får katten förmodligen all den kärlek och omsorg som den behöver, samtidigt som den kan hjälpa till med att hålla råttor och möss borta från hus och hem. Här kommer då kattens funktion i hemmet att bli så nära det naturliga livet som en tamkatt kan komma idag. Även här kan naturligtvis katten vara precis samma härliga och mysiga kelgris som du vill att den ska vara.

Me innan du köper en katt, kom ihåg att du även måste göra utrymme i ekonomin för den nya familjemedlemmen som kommer behöva både mat, leksaker, vaccinationer och eventuellt ett och annat veterinärbesök. Därför kan det vara klokt att spara en slant varje månad till utgifter som kattägandet kan medföra. Här får du info och tips om sparande.

Att ha pengarna på ett sparkonto som man enkelt kan komma åt är nog det bästa valet. Tyvärr är räntan låg på sparkonton i dag och en del banker ger ingen ränta alls på sparpengarna, men det är i alla fall en trygg sparform där du inte riskerar att förlora dina pengar om du väljer en bank med insättningsgaranti. Läs här för mer info om insättningsgarantin.